פיתות בטאבון מסביב למדורה
תמונה של מאור אוחיון

מאור אוחיון

מתכוני קמפינג: מה להכין ומה להביא

מתכוני קמפינג:

אין כמו לבלות זמן בטבע עם חברים או משפחה, מוקפים בריח של עצים, אוויר נקי, ומדורה שמפיצה חום ונעימות. בקמפינג, חלק מהחוויה היא להכין אוכל טוב ופשוט, שמתאים בדיוק לאווירה ולמקום. כאן תמצאו מתכונים קלילים וטעימים – מפוייקה ריחני שמבושל לאט על האש, דרך ירקות שורש עטופים בנייר כסף שמתבשלים ישירות על הגחלים ועד קינוחים מתוקים כמו בננה ספליט וסמורס קלאסי.

אז אם אתם מתכננים קמפינג בקרוב, קחו אתכם את המדריך הזה שיעזור לכם לבשל בנוחות בטבע ולהפוך כל ארוחה לחוויה קולינרית.

מתכון לפוייקה

פוייקה הוא תבשיל שטח מושלם – עמוק בטעמים ומשביע.
לפני הכול, יש להדליק מדורה – ראו כאן את המדריך שלנו איך להדליק מדורה בעזרת גפרור אחד.

מרכיבים (למשפחה של 4 נפשות):

  • 500 גרם בשר בקר או עוף
  • 4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • ראש שום שלם
  • כוס יין אדום
  • 3 כוסות מים
  • כף שמן זית
  • מלח, פלפל, תבלינים נוספים לפי הטעם
  • אופציה: חצי כוס אורז או עדשים

הכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר הפוייקה על המדורה.
  2. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את הירקות (תפוחי אדמה, גזר) וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את הבשר, מתבלים, ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  5. שופכים פנימה את המים, היין והראש שום בשלמותו. אם בוחרים, מוסיפים את האורז או העדשים כעת.
  6. מבשלים על חום נמוך למשך שעה וחצי עד שהכול מתרכך וטעמי התבשיל משתלבים.
    *ניתן להשאיל מאיתנו סאג', פוייקה 6 או פוייקה 14 – דברו איתנו!

מתכון לפיתות בטאבון
פיתות בטאבון הן דרך נהדרת להעשיר את חוויית הקמפינג עם הילדים.
מרכיבים (למשפחה של 4 נפשות):

  • 500 גרם קמח
  • כוס ורבע מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 7 גרם שמרים יבשים (שקית אחת)
  • כף מלח
  • והממרח שאתם הכי אוהבים

הכנה:

  1. מערבבים את השמרים והמים עד שהשמרים נמסים.
  2. מוסיפים קמח ושמן, ולשים היטב עד שהבצק חלק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים לעוד כ-10 דקות.
  4. מכסים ומתפיחים כשעה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים, פותחים לפיתות בעובי חצי ס"מ ואופים בטאבון חם למשך כ-3-5 דקות מכל צד עד שמתקבלות פיתות זהובות.
  6. למען הבטיחות, מומלץ להפוך את הפיתות בעזרת מלקחיים ולא בידיים.
  7. אחרי שמוכן מחכים רגע שזה יתקרר ומריחו את הממרח האהוב ביותר

דברים לעטוף בנייר כסף ולזרוק לאש:

לא רק תפוחי אדמה! אפשר לעטוף כל ירק שורש ולהשליך לאש – דוגמאות מצוינות הן בטטה, גזר, קולרבי או סלק.
הכנה: עוטפים כל ירק בנייר אלומיניום (לתפוחי אדמה מומלץ להוסיף עלי רוזמרין), זורקים לאש ומבשלים כ-30-40 דקות עד שהירק מתרכך.
טיפ: הביאו מלח להמלחה קלה לאחר שמוציאים את הירק מהמדורה.

אפשרויות למנגל

הביאו את מה שאתם אוהבים – בשרים, שיפודים, ירקות, ועוד. טיפ: אל תשכחו את הצמחונים, שניצל תירס לא בא בחשבון!

איך אפשר לסיים בלי קינוחים מושלמים?

בננה ספליט – קינוח אש

אם בא לכם קינוח פשוט ומיוחד – בננה ספליט על האש הוא בדיוק הפתרון!
מרכיבים: 4 בננות, קוביות שוקולד או ממרח נוטלה.
הכנה: חורצים חריץ לאורך כל בננה, ומכניסים לתוך החריץ קוביות שוקולד או כף נוטלה. עוטפים את הבננה בנייר כסף וזורקים לאש למשך 5-10 דקות עד שהבננה מתרככת והשוקולד נמס.

קינוח מתוק ומהנה לסיום הארוחה!

סמורס!

סמורס הוא הקינוח המושלם לסיום ארוחת קמפינג – טעים, פשוט וקליל.
מרכיבים: מרשמלו, שוקולד מריר וביסקוויטים.
הכנה: קולים את המרשמלו על האש, מניחים אותו בין שני ביסקוויטים עם קוביית שוקולד – והתוצאה מענגת.

לעצלנים שביננו אפשר תמיד להסתפק במרשמלו על שיפוד

אופציות נוספות שתמצאו במתחם הקמפינג שלנו:
במטבח הקמפינג תוכלו למצוא מקררים, מקפיא, וכירות גז. כלים לבישול כמו סירים, מחבתות, כלי הגשה, קרשי חיתוך ועוד. ניתן להכין גם ארוחות קלילות במטבח המשותף.


רשימה לציוד לקמפינג לפי נושאים

  1. תכנון חכם:
    • בידקו שיש לכם את כל מה שצריך.
  2. ציוד בישול ואפייה:
    • פוייקה, סאג' (בהשאלה מאיתנו)
    • כלי בישול רב פעמיים (צלחות, כוסות, סכו"ם)
    • מצרכים למתכונים (כמו תפוחי אדמה, ירקות שורש, מרשמלו) ראו לפי כל מתכון.
    • מלח ותבלינים
  3. כלים ואביזרים למדורה:
    • נייר כסף לעטיפת ירקות
    • מצת או גפרורים
    • מלקחיים להפיכת הפיתות והירקות
  4. לינה וציוד אישי:
    • שקי שינה, אוהלים, מזרנים נוחים (ניתן גם להשכיר מאיתנו)
    • בגדים נוחים, סוודר לערב, כריות

עם תכנון חכם וציוד מתאים, תהיו ערוכים לקמפינג מוצלח וטעים!

בתיאבון

השארת תגובה

דילוג לתוכן